Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerverwarming onder PVC vloer

Wil je genieten van een optimaal warmtecomfort in je woning? Dan is vloerverwarming onder een PVC vloer een interessante optie. Deze polyvalente vloerbekleding is erg warmtegeleidend en geschikt voor alle soorten vloerverwarming. Hier lees je alles over mogelijke uitvoeringen van vloerverwarming onder PVC, prijzen, alternatieven, …

Ga snel naar:
Soorten vloerverwarming
Voordelen en nadelen
Prijs PVC vloer met vloerverwarming
Alternatieve vloerbedekkingen
Ontvang gratis en vrijblijvend offertes

 

Kan vloerverwarming onder een PVC vloer?

Absoluut, naast andere vloerafwerkingen als keramische tegels, een gietvloer, natuursteen, … is ook vloerverwarming onder PVC erg geschikt i.c.m. vloerverwarming. Hieronder de belangrijkste redenen om te kiezen voor een PVC vloer met vloerverwarming:

 • Efficiënte vloerverwarming: PVC geleidt warmte makkelijk, waardoor het relatief snel warm wordt in je woning. Zo geniet je van een zalig warmte- en wooncomfort.
 • Budgetvriendelijk: met vloerverwarming onder je PVC vloer verbruik je relatief weinig energie en moet je dus minder stoken om hetzelfde warmtecomfort te bereiken. Het logische gevolg? Een flinke daling op je energiefactuur!
 • Goed voor het milieu: het rendement van vloerverwarming is een stuk beter dan dat van radiatoren. En minder stoken betekent natuurlijk ook minder CO2 uitstoten. Zo draag je met je vloerverwarming je steentje bij aan de strijd tegen de klimaatopwarming.

Interesse in vloerverwarming? Vraag dan zeker offertes aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht hun prijzen, adviezen, werkwijzen, … vergelijken en een doordachte keuze maken. Start je aanvraag!

vloerverwarming onder pvc vloer

 

Soorten vloerverwarming onder PVC vloer

Tussen welke opties kies je als je geïnteresseerd bent in vloerverwarming onder een PVC vloer? We zetten de mogelijkheden kort op een rij:

 

1. Elektrische vloerverwarming onder PVC vloer

Gaat het om een kleinere ruimte zoals de badkamer, een slaapkamer, …? Dan is elektrische vloerverwarming een goede keuze. Het is namelijk gemakkelijk te plaatsen en vooral geschikt voor ruimtes die je niet continu moet verwarmen. Daarnaast maak je op deze manier optimaal gebruik van de beperkte ruimte, aangezien je geen radiatoren moet plaatsen tegen de muren.

Prijs: € 50 à € 70 per m² (excl. btw, plaatsing & PVC vloer)

 

2. Warmwater vloerverwarming onder PVC vloer

Warmwater vloerverwarming komt het meest voor. Bij een nieuwbouw of grondige renovatie gaat het meestal om het natte systeem. De verwarmingsbuizen waar je cv-water door stroomt liggen dan in de natte chapelaag. Gaat het om een kleinere renovatie en heb je minder opbouwhoogte? Dan kies je beter voor vloerverwarming met een droogsysteemplaat. De buizen liggen dan niet in je chape, maar in een voorgevormde isolatieplaat. Ook ingefreesde vloerverwarming met sleuven in je huidige dekvloer is een optie.

Prijs: € 30 à € 65 per m² (excl. btw, plaatsing & PVC vloer)

 

3. Infrarood vloerverwarming onder PVC vloer

Infrarood vloerverwarming is te vergelijken met elektrische vloerverwarming, maar presteert beter op vlak van warmteverdeling. De infrarood matten warmen de ruimte sneller op en verdelen die warmte ook gelijkmatiger. Dit type vloerverwarming is wel vooral geschikt als bijverwarming in kleinere ruimtes als de badkamer, een slaapkamer, …

Prijs: € 50 à € 75 per m² (excl. btw, plaatsing & PVC vloer)

 

Welke soort vloerverwarming onder PVC kies ik best?

Welk type vloerverwarming je best kiest, hangt af van jouw situatie. Gaat het bv. om vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming in een bad- of slaapkamer? Hoeveel opbouwhoogte heb je ter beschikking? Voor advies op maat van jouw situatie kan je altijd terecht bij een professionele installateur actief in je buurt. Zo ben je zeker dat je de juiste keuze maakt voor jouw project.

Wil je graag meer info en advies op maat? Contacteer vrijblijvend meerdere gespecialiseerde vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Voor- en nadelen vloerverwarming onder PVC

Waarom is de combinatie van vloerverwarming en een PVC vloer zo interessant? En zijn er ook nadelen aan verbonden? Een kort overzicht:

 

 • Optimaal warmtecomfort: PVC vloeren zijn relatief dun en hebben een lage warmteweerstand. Als gevolg zijn dit soort vloeren dus erg warmtegeleidend.
 • Lagere energierekening: aangezien PVC vloeren warmte goed geleiden, moet je minder stoken voor hetzelfde warmtecomfort. Minder stoken betekent natuurlijk ook een lagere maandelijkse energiefactuur.
 • Meer ruimte in je woning: aangezien je met vloerverwarming geen radiatoren nodig hebt, heb je meer ruimte om je woning een eigen invulling te geven.
 • Betere luchtkwaliteit: vloerverwarming werkt op basis van straling en zal dus een stuk minder stof laten verspreiden in je huis. Dit is vooral fijn voor mensen met allergieën of gevoelige longen.

 

 • Arbeidsintensieve plaatsing: aangezien er heel wat materiaal en expertise bij komt kijken, is de plaatsing van vloerverwarming onder een PVC vloer niet eenvoudig. Daardoor lopen de kosten ook hoger op dan bij het plaatsen van radiatoren.
 • Opbouwhoogte van de vloer: dit is vooral bij warmwater vloerverwarming een belangrijk aandachtspunt, aangezien dit systeem door het buizencircuit meer ruimte in beslag neemt. Ga je voor vloerverwarming onder PVC als bijverwarming in een kleinere ruimte? Dan kan je gelukkig kiezen voor dunnere elektrische of infrarood vloerverwarming. Vraag gratis advies op maat aan een installateur actief in je buurt!

 

Prijs PVC vloer met vloerverwarming

Vloerverwarming is een behoorlijke investering, maar die verdien je vlot terug door je lagere energiekosten. Maar hoeveel kost een PVC vloer met vloerverwarming dan ongeveer? Voor de vloerverwarming zelf en de PVC eindvloer mag je rekenen op de volgende prijzen:

 • Vloerverwarming: € 30 à € 75 per m² (excl. btw en plaatsing), afhankelijk van het type vloerverwarming
 • PVC eindvloer: vanaf € 20 per m² (excl. btw, incl. plaatsing), afhankelijk van de kwaliteit

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo variëren prijzen op basis van de moeilijkheidsgraad van het werk en ook per vakman. Heb je interesse in vloerverwarming, dan vergelijk je dus best voorstellen van verschillende installateurs actief in jouw buurt. Zo kan je gericht advies, prijzen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

pvc vloer vloerverwarming

 

Alternatieven PVC vloer met vloerverwarming

Wil je vloerverwarming laten plaatsen, maar weet je nog niet met welke eindvloer? Naast PVC kan je ook nog kiezen voor verschillende alternatieven qua vloerafwerking. Het belangrijkste is dat de warmteweerstand van de eindvloer zo laag mogelijk is en maximaal 0,1 m² K/W bedraagt. Hieronder een overzicht van alternatieven die aan deze voorwaarde voldoen:

 • Betonvloeren of natuursteen: betonvloeren hebben een erg lage warmteweerstand en zijn dus ideaal als je vloerverwarming wil laten plaatsen. Ook natuursteen is een goede optie. Al is het hierbij soms nodig om een gegalvaniseerd wapeningsnet in de dekvloer te gebruiken. Natuursteen kan anders gaan roesten.
 • Keramische tegels of parket: zolang je rekening houdt met de uitzetvoegen en de kwaliteit van de ondergrond is een vloer met keramische tegels of parket ook een goede afwerking voor vloerverwarming.
 • Gietvloeren: er zijn verschillende soorten gietvloeren geschikt voor vloerverwarming. Denk hierbij aan polyurethaan vloeren, troffelvloeren, cementgebonden gietvloeren, … Alleen epoxy gietvloeren zijn binnen deze categorie niet goed te combineren met vloerverwarming.

 

TIP: laat je adviseren door een vakman

Wil je vloerverwarming onder een PVC vloer laten plaatsen? Of ga je toch voor een andere vloerbedekking? Plaats je best elektrische of warmwater vloerverwarming? … Voor meer info over de mogelijkheden vraag je best voorstellen aan bij een professionele installateur van vloerverwarming. Deze kan je gepast adviseren over de beste oplossing op maat van jouw wensen en project.

Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Zo vergelijk je niet alleen prijzen en adviezen, maar krijg je ook inzicht in de werkwijzen. Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs