Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Pompschakelaar vloerverwarming

Vloerverwarming is al vrij zuinig op het gebruik van energie, maar het kan natuurlijk nog altijd beter. Door gebruik te maken van een pompschakelaar bespaar je jaarlijks enkele tientallen euro’s extra op je energiefactuur.

Zo’n vloerverwarming pompschakelaar wordt tussen het stopcontact en de pomp van de vloerverwarming geplaatst. Vervolgens meet het de temperatuur van de warmtepomp. Eens die te koud wordt, wordt de pomp afgesloten waardoor minder elektriciteit wordt verbruikt. Hierdoor bespaar jij op een jaar al gauw enkele tientallen euro’s. Zo wordt je investering al snel winstgevend.

Graag een vrijblijvende offerte? Ontvang hier een prijsvoorstel op maat.

 

Werking pompschakelaar vloerverwarming

Een pompschakelaar is een klein apparaatje die tussen het stopcontact en de warmtepomp komt te zitten. Het kleine apparaat lijkt een beetje op een omvormer. Op het toestel staat de temperatuur af te lezen van de warmtepomp.

Het apparaatje meet de temperatuur van de warmtepomp voortdurend. Zo lang de warmteketel warm genoeg is, wordt het water door gestuwd naar de vloerverwarming. Wanneer de warmteketel te veel afkoelt dan wordt de temperatuur te laag. Hierdoor treedt de pompschakelaar in werking en zal de pomp (voorlopig) stoppen met lopen.

Doordat dit koude water niet met het warme water wordt gemengd, zal je vloerverwarming dus langer heet blijven. Hierdoor moet er dus minder snel opnieuw worden verwarmd.
Tegelijkertijd stopt ook de elektriciteitskost voor de warmtepomp. Je bespaart m.a.w. twee keer.

 

Soorten pompschakelaars

Er zijn natuurlijk heel wat verschillende soorten en vormen pompschakelaars. Allemaal afhankelijk van fabrikant tot fabrikant. Maar toch zijn er al enkele modernere opties op de markt. Deze laatste zijn het nauwkeurigst en ook het best. Ze zijn zelf niet noodzakelijk het duurst.

Probeer altijd te kiezen voor een pompschakelaar met een klein schermpje die de temperatuur aangeeft. Vaak worden ze ook vergezeld door een led-lampje. Deze zijn uiterst nauwkeurig en zijn eenvoudig in te stellen. Pompschakelaars met een draaischijf zijn veel minder nauwkeurig en besparen je op lange termijn ook minder. Vermijd zeker de pompschakelaars zonder enige vorm van instellingsmogelijkheid. Ze zijn héél duur en héél erg moeilijk in te stellen.

 

Prijs pompschakelaar vloerverwarming

Prijzen verschillen erg sterk van type tot type. Vreemd genoeg durven ze even veel geld vragen voor een basis pompschakelaar als een geavanceerde pompschakelaar met een schermpje.
Probeer altijd te kiezen voor dit laatste, aangezien dit je op termijn veel meer geld zal besparen.

Een pompschakelaar kost je tussen 60 en 200 euro. Misschien lijkt dit een dure aankoop, maar in totaal is dit slechts een klein bedrag bovenop je vloerverwarming. Bovendien haal je de aankoop er op één jaar al terug uit. Na tien jaar kan je dus tussen 600 en 2000 euro bespaard. Dat geld kan voor andere dingen nuttiger worden gebruikt…

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Gespecialiseerde installateurs