Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Vloerverwarming installateur

Zowel voor hoofd- als bijverwarming is een vloerverwarming installatie een zegen voor je woon- en warmtecomfort. Ga je voor een ingrijpende energetische renovatie? Of verbouw je je badkamer? Een vloerverwarming installateur kan je advies op maat geven bij meerdere projecten in je woning. Maar hoe kies je nu het juiste vloerverwarming installatiebedrijf? En wat met de prijzen? We zetten het voor jou op een rij!

Ga snel naar:
Hoe vloerverwarming installateurs vergelijken?
Vloerverwarming installatie: gemiddelde prijs
Vloerverwarming installateur of zelf leggen?
Vraag gratis en vrijblijvend je offertes aan

 

 

Welke vloerverwarming installatie heb ik nodig?

Afhankelijk van jouw situatie en project kan je kiezen voor meerdere soorten vloerverwarming installaties. Een professionele installateur van vloerverwarming helpt je gelukkig bij het kiezen van het meest aangewezen systeem. Een kort overzicht van de mogelijkheden:

 • Natte vloerverwarming: dit systeem is het meest aanbevolen bij nieuwbouw. De buizen voor de vloerverwarming komen namelijk in de natte chapelaag te liggen. Daaronder ligt dan een isolatielaag om warmteverlies naar onder te voorkomen.
 • Droge vloerverwarming: hier liggen de buizen niet in de chapelaag, maar in een voorgevormde isolatieplaat. Daarboven komt dan een dunne chape en de vloerafwerking. Omdat de buizen in de vloerisolatie liggen, is de opbouwhoogte lager. Daarom is dit systeem geschikter voor renovaties.
 • Ingefreesde vloerverwarming: is je opbouwhoogte nog beperkter bij je renovatie? Dan is dit systeem een optie. Een vloerverwarming installatiebedrijf freest dan sleuven in je bestaande chape om de buizen in te leggen. Omdat je dekvloer behouden blijft, verandert je opbouwhoogte dus niet.
 • Elektrische vloerverwarming: wil je eerder vloerverwarming als bijverwarming plaatsen, bv. in de badkamer? Dan is elektrische vloerverwarming meer aangeraden dan warmwater vloerverwarming. Een installateur van elektrische vloerverwarming kan het systeem op je huidige vloer leggen.
 • Infrarood vloerverwarming: ook dit systeem is geen optie als hoofdverwarming vanwege de stroomkosten. Maar bij kleine oppervlaktes (10 m² of minder) zijn infraroodmatten onder de vloerbekleding ideaal om een ruimte snel op te warmen.

TIP: een vloerverwarming installateur analyseert je project en stelt een vloerverwarming installatie op maat voor. Bovendien zorgt zo’n expert ook voor een optimale plaatsing met het oog op een zo hoog mogelijk rendement. Ontvang gratis advies op maat van meerdere installateurs in je buurt!

vloerverwarming installateur

 

Hoe vloerverwarming installateurs vergelijken?

Vloerverwarming leggen is een complexe klus met veel aandachtspunten en dus ook valkuilen. Om zeker te zijn van een perfect geplaatste vloerverwarming installatie op maat schakel je dus best een vakspecialist in. Maar hoe moet je nu het juiste installatiebedrijf voor je vloerverwarming kiezen? Enkele tips om gericht installateurs van vloerverwarming te vergelijken:

 

 1. Volgens de specialisatie

  De ene vloerverwarming installatie is de andere niet. Je kan een installateur voor elektrische vloerverwarming inschakelen en andere installateurs zullen dan weer zo goed als enkel warmwater vloerverwarming plaatsen. Wil je kunnen rekenen op een optimaal eindresultaat? Kijk dan zeker naar de specialisatie van de expert waarop je een beroep wil doen.

 2. Volgens de adviezen qua systeem, capaciteit, …

  De ene installateur zal misschien aanbevelen om de vloerverwarming in te frezen, terwijl de andere eerder de chape volledig zou uitbreken. Ook qua legpatroon van de verwarmingsbuizen, de aanbevolen capaciteit (op maat van de ruimte, warmteverlies en opwarmtijd), … kunnen de adviezen van installateurs verschillen. Bevraag hen dus zeker naar hun voorstellen om een doordachte keuze te maken.

 3. Volgens de verschillende kostenposten

  Contacteer je meerdere installateurs van vloerverwarming? Leg dan zeker hun arbeids-, materiaal- en verplaatsingskosten naast elkaar. Ga ook nauwgezet na welke werken allemaal inbegrepen zijn in de eindprijs. Zo vergelijk je geen appelen met peren. Bij de ene installateur zijn de chapewerken misschien wel inbegrepen en bij de andere niet. Ook qua afwerking kunnen de voorstellen van elkaar verschillen.

 4. Volgens de uitvoertermijn van de werken

  Bij een ingrijpende energetische renovatie is het belangrijk om de verschillende werken goed op elkaar af te stemmen. Zo heb je allicht ook nog een chapper, vloerspecialist, eventueel een verwarmingsinstallateur, … nodig. De uitvoertermijn van de vloerverwarming installatie is dus een belangrijke factor. Vraag de vakspecialisten dus zeker binnen welke termijn zij je vloerverwarming kunnen plaatsen en hoelang de werken zullen duren.

 5. Volgens de garantie en service na verkoop

  Een groot voordeel van samenwerken met een vakspecialist is de financiële bescherming. Je krijgt namelijk een garantie op alle materialen én de uitgevoerde werken. Zo draai je niet op voor eventuele onverwachte extra kosten. Die garantieregeling kan wel verschillen per vloerverwarming installateur. Hetzelfde geldt voor de service na verkoop (defect, onderhoud, …). Hou hier dus zeker rekening mee als je installateurs gaat vergelijken.

Op zoek naar vloerverwarming installateurs in je buurt? We brengen je gratis en vrijblijvend in contact met meerdere vakspecialisten via onze offerteservice.

 

Vloerverwarming installatie: gemiddelde prijs

Gemiddeld mag je rekenen op 30 à 75 euro per m² (excl. btw en incl. plaatsing) voor het plaatsen van vloerverwarming. De exacte kosten hangen vooral af van het gekozen systeem, de oppervlakte van de vloer, de moeilijkheidsgraad van de werken (bv. veel hoeken of niet), …  En wat met de kosten per type vloerverwarming? Je vindt het overzicht in de onderstaande tabel:

Soort vloerverwarmingGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Warmwater vloerverwarming - droog systeem€ 35 à 65
Warmwater vloerverwarming - nat systeem€ 30 à 50
Warmwater vloerverwarming infrezen€ 30 à 45
Elektrische vloerverwarming€ 60 à 70
Infrarood vloerverwarming€ 50 à 75

LET OP: de totaalprijzen kunnen ook verschillen van installateur tot installateur. Wil je gericht meerdere prijsvoorstellen vergelijken? Vraag dan vrijblijvend offertes aan bij 2 à 3 vakspecialisten via onze offerteservice. Kom in contact met jouw vloerverwarming installateur!

 

installatiebedrijf vloerverwarming

 

Vloerverwarming installateur of zelf aan de slag?

Vloerverwarming leggen is puur specialistenwerk. Zelf aan de slag gaan is dus enkel een goed idee als je veel expertise en ervaring hebt. Anders zijn de risico’s simpelweg te groot: geen optimale warmteafgifte, lekkages, onvoldoende isolatie onder de vloerverwarming, … Door samen te werken met een professioneel installatiebedrijf voor vloerverwarming ben je zeker van de volgende voordelen:

 • Advies op maat: een installatiebedrijf voor vloerverwarming analyseert eerst grondig jouw project. Op basis van die inspectie (isolatiegraad van de woning, aantal kubieke meter, …) stellen de experts dan een vloerverwarming installatie op maat voor. Zo ben je zeker van een correcte aankoopprijs en een systeem met een optimaal rendement.
 • Optimale plaatsing: door zijn ervaring en expertise legt een professionele installateur de vloerverwarming volgens de regels van de kunst. Hij kiest het meest geschikte legpatroon van de buizen, houdt rekening met de vloerisolatie en de warmteopwekker, zorgt voor de meest ideale afstand tussen de verwarmingsbuizen, checkt of aanvullende radiatoren nodig zijn of niet, …
 • Snelle uitvoering: vloerverwarming leggen is een secuur project met de nodige aandachtspunten. Zelf zou je hier dus veel tijd mee kwijt zijn. Dankzij het juiste gereedschap en zijn vakkennis kan een installateur van vloerverwarming deze werken gelukkig relatief snel klaren.
 • Kwalitatieve materialen: een vloerverwarming installatiebedrijf gaat prat op topkwaliteit. Je mag dus zeker zijn van hoogwaardige materialen. Van de isolatieplaten en de polyethyleen folie tot de buizen zelf en de temperatuurregelaar.
 • Premies & financiële voordelen: combineer je vloerverwarming met een warmtepomp of zonneboiler? Dan kan je voor de installatie van die warmteopwekker de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Voor de vloerverwarming zelf betaal je slechts 6% btw, op voorwaarde dat je woning minstens 10 jaar oud is.

 

CONCLUSIE: kies voor een vloerverwarming installatiebedrijf!

De installatie van vloerverwarming is een te complexe klus om zelf uit te voeren. Wil je een optimaal rendement halen door een uitstekende warmteafgifte op maat? Dan werk je dus best samen met een professionele installateur. Bovendien ben je zo ook financieel beschermd door de garantieregeling en heb je altijd een aanspreekpunt bij eventuele vragen. Bij je installateur kan je altijd terecht!

Vrijblijvend vloerverwarming installatiebedrijven vergelijken? Heel eenvoudig, je moet enkel het onderstaande offerteformulier invullen:

 

 

Offertes voor vloerverwarming ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerde installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Gespecialiseerde installateurs