Vloerverwarming vloerbedekking

soorten vloerbedekking vloerverwarmingBelangrijk om te weten is dat vloerverwarming zo goed als overal kan worden aangelegd, ongeacht welke vloerbedekking men hier bovenop wil leggen. Toch is het belangrijk om te weten dat vloerverwarming niet overal kan worden geplaatst!

Het is bijvoorbeeld heel belangrijk dat de vloer tegen uitzetting en inkrimping bestand is!
Indien je de vloer wilt verven, opteer je natuurlijk ook het best voor hittebestendige verf.
Toch zijn er enkele uitzonderingen of weetjes die je moet weten vooraleer je devloer bovenop de vloerverwarming installeert.
Verlies ook nooit uit het oog dat een uitzetvoeg nodig wordt geacht bij ruimtes >8m²! Dit is belangrijk omdat zo’n uitzetvoeg niet bij iedere vloerbedekking voor vloerverwarming zo mooi is.

 

 

Vloerverwarming bij tegels

De meest voorkomende variant van vloerverwarming vloerbedekking zijn natuurlijk nog steeds de tegels.
Interessant om te weten bij tegels is, dat tegelvloeren warmte veel beter opslaan dan andere vloeren. Hierdoor kan je langer genieten van de aangename warmte.

Vloerverwarming vloerbedekking bij houten vloeren

Houten vloeren of parketten kunnen ook worden gebruikt bij het aanleggen van vloerverwarming. Houd echter in het achterhoofd het volgende: houten vloeren houden warmte langer tegen, waardoor het ene poosje kan duren vooraleer de ruimte lekker warm is.
Bij parket is het ook ten zeerste aangeraden om voor de elektrische variant van vloerverwarming te opteren.

 

houten vloer vloerverwarming

Vloerverwarming vloerbedekking bij natuursteen

Net zoals bij tegels houdt ook natuursteen de warmte van de vloerverwarming langer vast dan andere vloerbekleding.
Doch is het bij deze soort steen heel belangrijk na te gaan of deze wel geschikt zijn om te leggen bovenop een vloerverwarmingssysteem! Het kan immers zijn dat bepaalde natuurstenen gaan barsten door het constante uitzetten en inkrimpen als gevolg van de warmte.

Vloerverwarming vloerbedekking bij tapijt

Wil je gebruik gaan maken van tapis-plain of een ander soort tapijt om je vloer te bekleden? Let er dan op dat het tapijt steeds anti-statisch moet zijn!
De mogelijkheid bestaat ook om, onder deze tapijten, een verwarmingsfolie te plaatsen. Let hierbij op dat dit schadelijke gevolgen kan hebben voor personen met stralingsgevoeligheid of personen met bepaalde elektrische apparaten, zoals pacemakers.

Vloerverwarming vloerbedekking bij geverfde ondergrond

Indien je opteert voor één van de bovenstaande ondergronden een likje verf te geven, is het belangrijk dat je de juiste verf kiest. Niet alle verf kan immers tegen het voortdurende uitzetten en inkrimpen van de oppervlakte.
Opteer altijd voor hittebestendige verf! Deze verf kan temperaturen tot 800°c makkelijk verdragen en smelt daarbij niet, noch komen er scheurtjes in deze verf.
Meer informatie over hittebestendige verf vind je hier.

  •  

    Gratis prijsofferte vloerverwarming

    vloerverwarming offertesWil je graag vloerverwarming laten leggen bij jou thuis? Of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat het zou kosten?

    Vraag op deze pagina een offerte aan. Deze prijsaanvraag is volledig gratis en vrijblijvend.

    Wij sturen jouw aanvraag op naar maximaal 4 verschillende vakmannen. Gemiddeld besparen klanten zo tot 30% op de totale kostprijs door offertes aan te vragen.