Vloerverwarming zonneboiler

vloerverwarming zonneboilerZoals bekend is er voor vloerverwarming minder warm water nodig dan water dat door radiatoren gaat. Warme lucht stijgt op, en omdat vloerverwarming van onder af komt wordt een ruimte mooi van onder af verwarmd. Wat ook meehelpt is dat de vloerverwarming vaak mooi verdeeld is door de ruimte, elke vierkante meter wordt dus gelijkmatig verwarmd. Hierdoor is er dus minder warm water nodig dan met reguliere verwarming.
Door bovenstaand feit is het zo dat een zonneboiler in sommige gevallen al het warme water kan leveren dat een woning nodig heeft om verwarmd kan worden.
Deze combinatie tussen een zonneboiler en vloerverwarming is dus eigenlijk een bijzonder duurzame manier om een woning te verwarmen.

 

Hoe werken de vloerverwarming en zonneboiler samen?

Het principe van de werking is vrij simpel.

Een zonneboiler verwarmd water met behulp van zonnecollecteren.
De vloeistof in deze zonnecollecteren verwarmd het water in een apparte boiler.
Vanaf deze boiler gaat het warme water de CV-ketel in om het als het nodig is nog verder te verwarmen naar de gevraagde temperatuur voor de verwarming.
Vanaf de CV-ketel gaat het verwarmingssysteem in.

Doordat de vraagtemperatuur van de vloerverwarming niet zo hoog is heeft de vloerverwarming in veel genoeg aan de zonneboiler om het water te verwarmen.

 

werking vloerverwarming met zonneboiler

Vloerverwarming zonneboiler aansluiten

Wanneer u al vloerverwarming heeft is het vaak goed mogelijk om een zonneboiler aan te schaffen en dit systeem aan te sluiten op de CV.
Eigenlijk is dit een vrij simpele klus voor erkende bedrijven.

De aanschafprijs is wel vrij hoog, ga uit van ongeveer €4000. De keerzijde van de medaile is dat de vloerverwarming in combinatie met de zonneboiler zich binnen 10 jaar terug betaald, vanaf dat moment levert het eigenlijk alleen nog maar geld op.